Vi lager ofte pizza og liker å prøve ut nye varianter. Som pizza-saus bruker vi ofte hjemmelaget pesto til pizza , men denne pestoen har veldig mye smak og egner seg derfor ikke til alle pizzaer.
Denne enkle pestoen har fremdeles godt med smak, men er litt mildere og tar smaksløkene i en litt annen retning. Denne pestoen passer godt til pizzaer som har andre smakssamensetninger enn italienske pizzaer - som vår "hot" tacopizza.
Denne blandingen gir pesto til ca 2 pizzaer:
4 cherrytomater
1 ss opphakkede soltørkede tomater i olje
2 fedd hvitløk
1 løk
2 ts pinjekjerner
Pestoen er utrolig enkel å lage! Start med å skjære løken grovt opp og del tomatene i to. Legg alle ingrediensene i en skål eller et beger som egner seg for stavmikseren og kjør blandingen til den er passe i konsistensen. Vi liker det når det fremdeles er litt biter igjen i pestoen, men det er selvsagt en smakssak.
Pestoen holder seg fint noen dager i kjøleskapet hvis du ikke bruker alt på en gang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar