Marinade til kyllingen
1/2 dl soyasaus light
1/2 dl soyasaus søt
2 finhakkede røde chili m/frø
1 spiseskje revet frisk ingefær
1 spiseskje revet hvitløk
1 god neve finhakket koriander
1 halv spiseskje sesamolje
2 spiseskjeer olivenolje
3 spiseskjeer grovhakket peanutter
2 kyllingfileter i små terninger
Finhakk rød chili, hvitløk, koriander, peanøtter og ingefær. Bland alt det finhakkede sammen med soyasausene og oljene. Ha de oppskårne kyllingfileene i, f.eks en frysepose og tilsett marinaden.
La kyllingen ligge i marinaden i ca. 1 time og masser marinaden inn i kjøttet med jevne mellomrom. Stek kyllingen med marinaden i 2-3 minutter. Kyllingen skal ikke stekes ferdig i stekepannen - den stekes ferdig i ovnen. Det er lurt å steke kyllinge litt på forhånd for å sikre at kyllingen er nok stekt etter steketiden pizzaen har i ovnen. Ha kyllingen og marinaden oppå pizzaen og fordel jevnt. Sørg for at det kommer marinade jevnt over hele pizzaen - på denne pizzaen bruker vi nemlig ikke noen pizzasaus - marinaden gjør denne jobben..
Granityr
1 rødløk i tynne skiver
1 halv fersk ananas i små terninger
1 halv rød paprika i strimler
revet ost (etter smak og behag)
1 håndfull salte peanøtter
friske limebåter til garnering (Vi brukte en lime pr pizza)
1 håndfull grovhakket koriander
Legg på den oppskjærte rødløken jevnt over pizzaen og gjør det samme med ananas, paprika og peanøtter. Fordel revet ost på toppen. La pizzaen steke på 220 grader i 10-15 minutter. Ta pizzaen ut av ovnen og strø over frisk koriander og limebåter.
Til denne pizzaen er det velig godt med hvitløksrømme - gjerne litt sterk. Finhakk 3 hvitløksfedd og bland hvitløken med et beger lett-rømme.
En litt anderledes pizza som helt sikket vil slå ann på pizzabordet! Terningkast 6!
Lykke til og bon apetit!