Lasagne er perfekt å lage store porsjoner av - spiser du det ikke opp ved første servering kan den settes kaldt eller fryses og varmes opp ved en senere anledning. Denne oppskriften er til en stor ildfast form (ca 24 x 35 cm) og gir mye mat!
Til kjøttsausen trenger du:
2 løkStart med å finhakke løk og hvitløk og surr løken blank og gylden i litt olivenolje på middels varme. Tilsett oregano, spisskummen, basilikum og bland godt sammen med løken før du tilsetter hermetiske og friske tomater. Tilsett sukker og smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker en kjøttsaus uten større biter kan du på dette tidspunktet kjøre stavmikseren gjennom sausen. Stek kjøttdeigen og tilsett den i tomatsausen. Kjøttsausen kan nå stå og putre mens du lager den hvite ostesausen.
6 fedd hvitløk
olivenolje
3 ts tørket oregano
3 ts spisskummen
en liten neve fersk basilikum
600 ml hermetiske tomater
3 store tomater
1 ss sukker
salt og pepper
800 gram kjøttdeig
Til ostesausen trenger du:
100 gram smørSmelt smøret i en gryte og tilsett mel. Spe litt og litt med melk og rør godt hele tiden. Det er viktig at du rører sausen jevn og uten klumper mellom hver gang du sper på med melk. La sausen småkoke noen minutter før du tilsetter ost. Rør til all osten har smeltet og smak til med salt og pepper.
100 gram mel
8 dl melk
salt og pepper
150 gram ost
Til resten av lasagnen trenger du:
12 pastaplaterFinn frem en stor ildfast form, til denne oppskriften brukte jeg en form som var ca 24x35 cm. Start med kjøttsaus og legg deretter ostesaus og pastaplater lagvis. Avslutt med ostesaus og strø på litt ost på toppen. Strø gjerne på litt parmesan - det gir god smak!
ost til gratinering
parmesan
Sett formen i ovnen på 200 grader og la lasagnen steke i 30-35 minutter. La lasagnen hvile 5-10 minutter før du serverer slik at den får tid til å sette seg litt. Server med en god tomatsalat og eltefritt brød med pesto og oliven.