Focaccia kan varieres nesten i det uendelige og det er egentlig bare å prøve seg frem med det du måtte ønske av krydder og grønnsaker. Normalt smaksettes focaccia med krydder og grønnsaker som du kan assosiere med pizza, men det er egentlig bare fantasien som setter grenser.
I denne varianten av focaccia er brødet pyntet med cherrytomater og rosmarin. Det gir et fint brød som smaker godt og gjør seg godt utseendemessig på et hvert bord.
Til ett rundt brød bakt i 28 cm traktørpanne:
600 gram hvetemelKvelden før du skal servere focaccia har du hvetemel, salt, tørrgjær i en bakebolle og blander ingrediensene lett. Tilsett romtemperert vann og rør deigen sammen. Du trenger ikke å røre mye eller elte - dette brødet utvikler seg i den lange hevetiden, ikke under eltingen. Så altså, rør kun deigen lett sammen. Deigen skal være fast og klissete, men ikke så klissete at den flyter utover i bollen hvis du samler deigklumpen i midten. Ha litt olivenolje over deigen og dekk bakebollen med plast. Deigen skal nå heve på kjøkkenbenken i 12-20 timer.
1 ts salt
1/2 ts tørrgjær
5 dl romtemperert vann
Olivenolje
Rosmarin
Cherrytomater
Maldonsalt
Når det er et par timer før du vil servere maten legger du bakepapir i den formen du skal bruke og pensler papiret godt med olivenolje. Ta deigen over i formen og la den fordele seg på den plassen den har. Hvis den trenger litt hjelp er det lurt å ta godt med olje på fingrene. Når deigen er jevnt fordelt i formen fordeler du halve cherrytomater over deigen og dytter dem litt ned i deigen. Trykk også kvister med frisk rosmarin ned i deigen, men la bladene stikke opp. Drypp over olivenolje og litt maldonsalt. Dekk til brødet og la det heve i en times tid.
Forvarm ovnen til 230 grader og stek brødet nederst i ovnen i 35-40 minutter. Focaccia skal være gylden med sprø skorpe. Avkjøl noe på rist før du setter brødet på bordet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar