Her har vi laget pizzasnurrer med chorizo og bacon og pizzasnurrer med siliana salami og bacon, men det er i grunnen bare å lage snurrene med det du liker best! Vi bruker vår vanlige pesto til pizza også til pizzasnurrer.
En porsjon gjærdeig til pizzasnurrer:
(skal du lage to sorter slik som vi har gjort her dobler du bare):
3 dl melkTil pizzasnurrer med chorizo og bacon
50 gram gjær
1 ts salt
2 ts sukker
100 gram smør
ca. 500 gram hvetemel
trenger du:
2-3 ss pesto til pizzaTil pizzasnurrer med siliana salami og bacon trenger du:
150 gram bacon
2-3 chorizo pølser (avhengig av størrelse)
Ost etter ønske
2-3 ss pesto til pizza
150 gram bacon
130 gram siliana salami
Ost etter ønske
Start med å lage deigen til pizzasnurrene. Smuldre smøret i det meste av melet og varm opp melken til den er lunken. Løs opp gjær i melken og tilsett salt og sukker. Rør til alt har løst seg opp.
Tilsett melken i melblandingen og elt deigen i ti minutter. Juster med mel hvis du har behov for det til du har en smidig og ikke for fast deig. Elt videre i 5 minutter før du dekker deigen med et klede og setter den til å heve på kjøkkenbenken. Hev deigen til dobbel størrelse, rundt 45-60 minutter. Elt deigen lett om før du kjevler den ut til et stort rektangel. Lager du dobbel porsjon deler du deigen i to før du kjevler den ut.
Fordel pesto, bacon, pølser og halvparten av osten over deigen og rull deigen sammen fra langsiden. Del pølsen i 2-2,5 cm brede snurrer og legg dem på en bakeplate dekket med bakepapir. Legg et rent klede over pizzasnurrene og la dem heve til dobbel størrelse, 40-60 minutter. Topp snurrene med litt ost og stek dem i 12-15 minutter i forvarmet ovn på 220 grader til de er gyldne.
Avkjøl noe på rist og server varme og nybakte.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar