I vår familie er det mange avslutninger og picniker nå i begynnelsen av sommeren og etter hvert som varmen brer seg og sjøen blir deilig og avkjølende blir det mange picniker til stranden. Da er det fint å ha mat som både er lett å ta med seg og som gjør deg god og mett!
Denne oppskriften gir 16 små paier som er perfekte når du er ute på tur eller skal servere noen småretter bak i hagen. De kan gjerne lages dagen før og spises kalde på stranden, men de er også nydelige når de spises varme.
Du trenger:
4 plater butterdeig fra frysedisken
120 gram god bacon
2-4 sjarlottenløk
Hvitost
3 fedd hvitløk
3 egg
3 dl fløte
Pepper
Timian
Strø litt mel på benken og kjevle ut butterdeigplatene. Det er lurt å
kjevle ut platene mens de fremdeles er litt kalde. Har platene tint
helt kan de være vanskeligere å jobbe med. Kjevle platene slik at de blir kvadratiske og del hver plate i fire like store deler. Kle små paiformer eller muffinsformer med deigen og la hjørnene stå opp - det gir bare en fin effekt.
Skjær bacon og løk i tynne strimler og legg litt i hver pai. Rasp
ost og litt ost over paien.
Visp sammen egg og fløte og
tilsett litt pepper.
Finhakk hvitløk og bland den i egg- og fløtemassen. Hell massen over paiene, men pass på så det ikke renner over. Kvern til slutt litt pepper på toppen. Paiene stekes i ovnen på 200
grader i ca 20 minutter til de er gyldne.
Avkjøl paiene litt før du
lirker dem ut av formen. Pynt med litt timian og server - eller dra dem med deg i picnik-kurven. Skal du ta dem med deg kan det være lurt å la paiene få være i formen til de skal serveres.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar