I denne drinken har vi i mangel av egenproduserte fersken brukt rabarbrasirup som smaksforsterker. Scenarioet ovenfor blir da litt anderledes - Rabarbra-bellinien serveres når gjestene kommer sammen med litt oliven, noen skiver parmaskinke rullet opp på en bit honningmelon - fremdeles ute i hagen, med blå himmel, grønt gress og en variasjon av grønne trær og busker rundt en hage som bugner av stauder og sommerblomster.
Vi valgte å bruke en frisk italiensk prosecco, men du kan også bruke cava eller en champagne (men champagne kan kanskje bli noe dyrt, og slett ikke nødvendig).
Pr. glass trenger du:
4 cl rabarbrasirup
frisk prosecco
Du kan enkelt justere både smak og søthet på drinken med å justere mengden sirup du tilsetter bellinien. Det kan være lurt å smake seg litt frem før du serverer i selskap siden både din valgte prosecco og hvor søt sirup du har vil være med på å avgjøre smak og søthet på bellinien.
Det å lage bellinien er enkelt. Mål opp 4 cl rabarbrasirup i hvert glass, fyll opp glasset med prosecco og ha en liten rørepinne i hvert glass. Rabarbrasirupen vil til dels legge seg i bunnen av glasset, rørepinnene er derfor fine å ha til å jevne smaken hvis det er ønskelig.
Da er det bare å gjenta det norske scenarioet ;) Server rabarbra-bellinien ute i hagen når gjestene kommer sammen med litt oliven, noen skiver parmaskinke rullet opp på en bit honningmelon - himmelen er blå, gresset er grønt og trær og blomster er bugnende og grønne på en måte som du må på den nordlige delen av jordkloden vår for å oppleve!
God sommer!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar