Til en god gryte trenger du:
1-2 ss olje til steking
600g kjøttdeig
150g bacon
3 store sharlottløk
1 stor gulrot
2 stangselleri stenger
100g sjampinjong
500g plommetomater
250g cherry tomater
6ss hjemmelaget pesto
3 fedd hvitløk
2 stk laubærblader
3 kvister rosmarin (bladene)
1 god neve basilikum
1 ts oregano
4 tørka chili
1 terning kjøttbuljong
2.5dl rødvin
Start med å kutte opp baconet i strimler og surr det i gryta med litt olje og finhakket hvitløk. Tilsett kjøttdeig og stek videre samtidig som du hakker kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett pesto og vin når kjøttdeigen er gyllenbrun. La dette stå og putre mens du hakker opp gulrot og stangselleri i strimler og tilsetter gryten. Kutt opp soppen i terninger, skjær sjarlottløk opp i skiver, plommetomater i terninger, cherrytomater i to og ha alt opp i gryten og la det småkoke videre.
Tilsett to hele laubaærblader og ta bladene av stilkene på rosmarinen og legg bladene i gryten. Hakk opp eller knus den tørkede chilien og skjær basilikum i tynne strimler før du har det i bolognesen sammen med kjøttbuljongterning og oregano.
La gryta stå og småputre i 30 minutter.
Server rykende varm med kokt spaghetti.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar