Rabarbra-chutney med ingefær er en noe enklere chutney med mindre krydder i en vår rabarbra- og jordbærchutney og har en litt renere rabarbrasmak. Den passer til det meste av grillmat og er smakfullt tilbehør til grillet kylling eller kalkun. Chutneyen passer også meget godt til sterk eller godt krydret mat.
1,5 kg rabarbra
2 rødløk
40 gram ingefær
1 dl rødvinseddik
1 dl hvitvinseddik
700 g sukker
Litt salt
Finhakk rødløk og kutt opp rabarbra i passe biter. Ha løk og rabarbra i en stor gryte sammen med raspet eller finhakket ingefær. Tilsett eddik, sukker og litt salt.
Kok opp og la chutneyen småkoke i en times tid til den begynner å tykne. I løpet av denne prosessen er det viktig å smake chutneyen til. Tilsett mer sukker hvis du synes den er for syrlig i smaken. Hvor mye sukker som behøves er avhengig av hvor mye syre det var i rabarbraen din. Her er det eneste som hjelper å smake seg frem til en er fornøyd med resultatet.
Steriliser glass og lokk og ha rabarbra-chutneyen over på glassene. Oppbevares kjølig og mørkt.
Sett et glass rabarbrachutney med ingefær på bordet i sommer når du griller i hagen. Med chutney som tilbehør vil du heve måltidet fra et litt enklere grillmåltid til et festmåltid.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar