Tidspunktet for å lage syltede granskudd er når skuddene fremdeles er irrgrønne og helt unge. Mai måned pleier å være et bra tidspunkt her på østlandet, men her må du altså se skuddene ann alt etter hvor i landet du bor. Før vi begynte med import av frukt og grønnsaker i Norge var granskudd en av de mest kjente kildene til C-vitaminer.
Denne oppskriften er enkel og grei og tar heller ikke spesielt lang tid. Det som tar lengst tid er nok å plukke granskuddene.
Når du er ute og plukker granskudd kan det være lurt å tenke over hvilke trær du plukker av og hvordan du plukker på dem. Plukker du på den ene siden på et lite tre som naboen har tenke å ha som juletre om noen år vil naboen sitte igjen med et ganske skjevt juletre...
Til et stort glass syltede granskudd trenger du:
1 liter vann
1 liter granskudd
1 liter granskudd
1,5 dl hvitvinseddik
0,5 kg sukker
1 ss kvernet sort pepper
10 cm Ingefær
Kok opp vannet og tilsett sukker, hvitvinseddik, pepperkorn og ingefær som er skåret i tynne skiver.
Når sukkeret har løst seg opp tar du gryten av platen og tilsetter granskuddene. Rør litt rundt og legg deretter lokket på gryten.
La granskuddene avkjøles noe før du overfører dem til et rent glass. Ta først over selve granskuddene og fyll deretter opp med eddiklaken. Granskuddene blir best etter å ha lagt i eddiken minst 1 ukes tid, men kan spises med en gang etter oppkok og avkjøling.
Syltede granskudd kan brukes på pateer og posteier i stedet for sylteagurk, eller på en herlig hjemmelaget hamburger. Vi ser også for oss at syltede granskudd passer ypperlig til vilt sammen med granskuddgelé.
10 cm Ingefær
Kok opp vannet og tilsett sukker, hvitvinseddik, pepperkorn og ingefær som er skåret i tynne skiver.
Når sukkeret har løst seg opp tar du gryten av platen og tilsetter granskuddene. Rør litt rundt og legg deretter lokket på gryten.
La granskuddene avkjøles noe før du overfører dem til et rent glass. Ta først over selve granskuddene og fyll deretter opp med eddiklaken. Granskuddene blir best etter å ha lagt i eddiken minst 1 ukes tid, men kan spises med en gang etter oppkok og avkjøling.
Syltede granskudd kan brukes på pateer og posteier i stedet for sylteagurk, eller på en herlig hjemmelaget hamburger. Vi ser også for oss at syltede granskudd passer ypperlig til vilt sammen med granskuddgelé.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar