Phở er en nudlesuppe og serveres vanligvis med biff eller kylling med krydder og risnudler. I følge wikipedia oppsto retten rundt 1900 nord i Vietnam og ble deretter spred sørover med folket når de flyktet sørover etter den første indokinesiske krig da Vietnam ble delt i 1954.
Vi har laget Phở med kylling med chilien rawit, som er forholdsvis sterk (ca. like sterk som habanero). Vi liker litt sterk mat og denne oppskriften er ganske hot. Det kan derfor være lurt å smake retten til med den typen eller mengden chili som dere pleier å bruke hjemme.
Til 4 voksne, evt, to voksne og tre barn trenger du:
3 små chili, to røde og en grønn
1 stor gul løk
1-2 ss five spice
4 fedd hvitløk
5 kyllingfileter
4 ss mørk soyasaus
1 ss fishsauce
1 tommelfinger-lengde fersk ingefær
1 1/2 lime
1 l vann
1 terninger kyllingbuljong
2 ss olje til steking
Garnityr:
2 vårløk
2 små chili
1 lime
Mynteblader
Hell oljen i wok'en og varm den opp på middels sterk varme. Finhakk løk og hvitløk og surr dette i oljen til løken er gylden.
Kutt kyllingen i strimler. Vi pleier ofte å kutte kyllingen på langs først og så i passe tykke strimler etterpå. Tilsett kyllingbitene i woken sammen med løken og stek kyllingen videre sammen med løken.
Tilsett fish sauce, five spice krydder, soya sauce, chili hakket i skiver med frø, finhakket ingefær og saften av en halv lime. Surr til kyllingen er gylden brun i fargen, men ikke for lenge. Hell i 1 liter med vann og buljongen. La gryta putre i ca. 15-20 minutter på middels sterk varme.
Server Phở med nudler i en dyp skål og pass på å hell over godt med suppe! Dryss over vårløk og litt chili til garnityr og pynt med toppskuddet av mynte fra hagen og en lime-båt. Server med det samme!