Noen oljer har vi alltid på kjøkkenet, som chiliolje. Denne sitronoljen er nydelig som tilbehør til grillet fisk og på pizza med sjømat. Den er også fin å bruke hvis du skal lage en lett salatdressing og er derfor et godt innslag på kjøkkenet på sommerstid.
Til 1 liten flaske sitronolje trenger du:
3 dl god olivenolje
2 økologiske sitroner
2 kvister sitronmelisse
Vask sitronene godt og skyll sitronmelissen. Skrell av det ytterste gule delen av skallet på sitronene. Vi pleier å bruke en gulrotskreller til dette - vår gulrotskreller tar av den ytterste delen av skallet uten å få med det hvite. Det hvite på skallet vil raskt gi oljen en bitter smak så vær nøye med å ikke få den delen av skallet med.
Ha skallet og kvistene av sitronmelisse på en liten flaske eller et glass med lokk og hell over olivenoljen. Sett oljen i kjøleskapet og la den stå i noen uker til du synes sitronsmaken er slik du liker den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar