I denne deilige potetsuppen er det mer enn bare poteter. Blant annet løk, hvitløk, vårløk og purre. Det gir en fyldig og rik smak og er med på å gjøre suppen god på smak. Pass på at du bruker gode råvarer! Jo bedre råvarer desto bedre suppe :)
Til en stor gryte til 6 personer treger du:
2 løk
2 purreløk
3 fedd hvitløk
6 store poteter
1 ss smør
2 vårløk
1,5 l vann
3 terninger grønnsaksbuljong
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
Til garnityr:
280 g bacon
Olivenolje
Bladpersille
Start med å finhakke hvitløk og løk. Skjær purre og vårløk i ringer og skrell potetene før du deler dem i terninger. Bruk bare stilken og ikke bladene på purren. Sett en stor gryte på middels sterk varme og la smøret smelte og frese litt i panne. Tilsett løk, hvitløk, purre og vårløk og la det surre noen minutter til blandingen har fått en gylden farge. Tilsett potetene og la alle grønnsakene surre videre i noen minutter.
La suppen småkoke i 20-30 minutter eller til grønnsakene er myke. Når grønnsakene er myke og ferdig kokte tar du stavmikseren og jevner suppen. Du skal nå ha en tykk og deilig suppe!
Skjær bacon i terninger og sprøstek den i en stekepanne.
Server suppen med sprøstekt bacon og pynt med blad-persille og en liten stripe eller to med god extra virgin olivenolje. Server et godt brød til og nyt et sunt og godt måltid!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar