Til 4 skåler Tom Yam Neua trenger du:
Ca. 300 gram ytrefilet
Til marinade:
- 4 ss soyasaus
- 1/2 ts chilipulver
- 2 ts sukker
- 3 sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts korianderfrø
- 4 stilker sitrongress
- 50 gram ingefær
- 1 habanero
- 1 liter oksekraft (fra fond)
- 1 ss brunt sukker
- Lime
- Olje til steking
- Frisk koriander
- Frisk mynte
- frisk basilikum
- Lime
Finhakk sjalottløk, hvitløk, sitrongress, ingefær og habanero og mos alt til en pasta. Mort korianderfrøene sammen med pastaen. Alternativt kan du ingrediensene og kjøre dem til en pasta med stavmikseren. Hvis du bruker stavmikseren er det lurt å ta korianderfrøene i morten først slik at de knuses.
Finn frem woken og varm opp olje. Fres pastaen i oljen noen minutter og tilsett oksekraften. Her har vi brukt fond og blandet ut etter anvisningen på pakken til 1 liter. Ta bladene på basilikumen til side, disse bruker du til garnityr når du skal servere suppen og la basilikumstilkene koke med i suppen. Smak til med brunt sukker og saften av lime. La suppen småkoke i 30 minutter og sil av.
Grill kjøttet lett slik at du får en fin stekeskorpe og skjær kjøttet i tynne strimler. Fordel kjøttet på 4 suppeasjetter og hell suppen over. Ha koriander, basilikum og mynte over som garnityr.
Server mens suppen er rykende varm, gjerne med en båt lime på siden slik at hver enkelt kan justere syrligheten i suppen etter sin egen smak.