Til rabarbragrøt trenger du:
Rabarbra
Potetmel
Sukker
Vann
Plukk inn rabarbra og skjær vekk bladene. Vask stilkene og skjær dem i ca. 1 cm lange biter.
Ha rabarbraen i en passe gryte og ha litt vann i bunnen av gryten. La vannet rekke ca 1/3 opp i forhold til rabarbraen.
Kok opp og la rabarbraen koke i noen minutter til rabarbraen er mør. Tilsett sukker, litt om gangen, til du har en passe søt grøt. Husk at den gjerne kan være litt syrlig da det er godt å servere grøten med litt sukker eller melk.
Lag en jevning ved å tilsette kaldt vann til noen spiseskjeer potetmel i et glass og rør ut potetmelet slik at du har en jevn blanding. Tilsett potetmelblandingen i rabarbraen i en tynn stråle mens du rører jevnt. Tilsett potetmelblandingen til du har en grøt som er litt mer flytende en du egentlig ønsker. Husk at grøten tykner når den avkjøles.
La rabarbragrøten avkjøles noe. Grøten smaker nydelig både varm og kald, så her er det kun spørsmål om når du ønsker å spise den. Server rabarbragrøten gjerne i pene dessertskåler eller vide champagne-glass med stett, slik vi har gjort her, gjerne med et lett sukkerdryss eller med melk og sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar