Denne salaten står i fare for å forsvinne veldig raskt hvis du har grillfest, så er dere mange kan det være lurt å doble oppskriften. Siden salaten har et litt friskt innslag med fersken passer den perfekt som tilbehør til det meste av grillmat og passer både til kjøtt, fisk og kylling.
Til en stor skål med brokkoli- og blomkålsalat trenger du:
1 brokoli
1 blomkål
1 rødløk
3 vårløk
3 fersken
200 gram fetaost
2 dl kesam
1/2 dl majones
2 ss presset lime
1 ss honning
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
100 g hasselnøtter
Start med å dele brokkoli og blomkål i passe munnfuller, rødløken i halvringer og vårløk i passe tykke ringer. Ha grønnsakene i en kjøkkenskål og tilsett fetaost i passe biter.
Bland sammen crème fraîche, majones, limesaft og honning i en mindre skål til det er jevnt og smak til med salt og pepper. Ha crème fraîche blandingen sammen med grønnsakene og fetaost i kjøkkenskålen og bland alt sammen godt.
Del opp fersken og ta vekk steinen. Skjær fruktkjøttet i passe biter og vend ferskenbitene lett inn i brokkoli-blomkålblandingen. Hakk opp hasselnøtter og vend 2/3 av nøttene inn i salaten.
Overfør salaten til et serveringsfat før du drysser resten av hasselnøttene over salaten. Oppbevar salaten kjølig frem til servering. Server som tilbehør til grillmat eller ta med brokkoli- og blomkålsalaten med fersken og fetaost ut på piknik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar